Poradňa Saeco Odea Go Black

Autor: | Vložené: 24.11.2013 000 11:39 | Témy: Poradňa Saeco Odea Go Black

Da sa tento model resetovat?

Dobry den, mam otazku ktora navazuje na riesenie blikajucej ledky odvapnenia. Tiez mi blikala ledka odvapnenia, 6 sekund som podrzal tlacidlo pary a nasledne trvale svieti kontrolka odvapnenia (neblika) a sucasne svieti zelena kontrolka pary. Nerobi kavu, ked otocim vlavo hore otocny ovladac na vypustanie vody tak vytecie cca 1/2 deci a hotovo. Po vypnuti a zapnuti stroj sa precisti a rozsvieti sa znovu kontrolka odvapnenia a zelena kontrolka pary a uz na nic nereaguje. Zaujimave je ze ked chcem z boku vybrat tu lisovaciu cast kavy tak sa neda a vyzera ze ostala v polovici cyklu a nevrati sa do povodnej polohy. Cele toto vzniklo po podrzani tlacitka pary po odvapneni tak som myslel ci nepomoze nejaky reset stroja. Ked som kavovar vypol, stlacil a drzal tlacidlo pary, nasledne zapol kavovar (STALE STLACENE TLACITKO PARY) zhasli kontrolky a podrzanim tlacidla na vyrobu kavy sa preplachol stroj a voda isla cez trisky vyroby kavy a po otoceni vrchneho otocneho gombika na vodu a stlaceni tlacidla vyroby kavy vodu vypustilo cez tuto trisku. Po vypnuti a zapnuti ale stale svieti cervena kontrolky odvapnenia a zelene pary.
Dakujem za nazor. Mozno ste sa s takymto niecim stretli.
Peter

  • 24. novembra 2013 - Odpoveď partnera sekcie Cafepoint.sk

    Dobrý deň.
    Je to dosť nepresne popísané, tak začnime od začiatku...
    Treba vypnúť kontrolku pary, pri pare kávu neurobí.
    Skúsili ste vytiahnuť nádržku na odpadovú kávu? Treba ju vytiahnuť pri zapnutí kávovaru na 5 sekúnd, aby sa vynuloval stav počítadla urobených káv.
    Ak je ale mechanika stále v strede cyklu, potom sú v prevodovke polámané ozubené kolieská a tu pomôže len servis.

    S pozdravom

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (2)
    • Nie
    • Peter

      24. novembra 2013 - Peter

      Dobry den. To som neuviedol ze para stale svieti a neda sa vypnut. Ked svieti zelena para a cervene odvapnenie - neblikaju - a necham kavovar tak zapnuty cca kazdych 5 minut len pretlaci vodu ako pri zapnuti. A nadrz na odpadovu kavu som mal takto vybranu. Skusim servis. Dakujem.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.