Poradňa Automatické kávovary


Autor: Angela1 | Vložené: 25.11.2014 000 18:40 | Témy: Poradňa Automatické kávovary

Angela1

Angela1

Kovový alebo keramický mlynček u pressovarov?

Chcela by som sa spýtať, ktorý typ mlynčeka u pressovarov je lepší? kovový alebo keramický? ktorý z nich má dlhšiu životnosť a ktorý je lepší pre kvalitu kávy? Ďakujem za odpoved

  • 25. novembra 2014 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    Dobrý deň.
    Mnoho špecializovaných výrobcov kávovarov postupne sa vracia späť ku klasickým kovovým mlecím "kameňom". Keramika je predsa len krehká, pri tvrdšom zrne praskala a oprava nespadala pod zákuru. Kovový mlecí kameň vydrží 20-40 tisíc káv. Tie lepšie kávovary mávajú kovové kónické mlynčeky, melú rýchlejšie a životnosť je dlhšia (napr. kávovary Nivona a už aj mnohé kávovary JURA).
    S pozdravom

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
  • DECS Consulting

    DECS Consulting

    26. novembra 2014

    Dobrý deň,

    samozrejme, keramický mlynček je tichší, má kultivovanejší chod a emituje menej tepla. Kávovary s keramickým mlynčekom sú ale veľmi drahé a keďže kvalita mletia a tým pádom výsledného produktu - kávy je rovnaká, pri bežnom používaní sa neoplatí investovať do kávovaru s keramickým mlynčekom. Kávovary JURA majú mlynčeky s vysokokvalitnej špeciálnej ocele s technológiou AROMA+, ktorú vyvinula spoločnosť JURA. Kávovar je veľmi tichý a na zomletie požadovanej dávky kávy potrebuje polovicu času ako bežné mlynčeky. Navyše sú triedy Impressa Z a Impressa J odhlučnené.

    S pozdravom
    Peter Fabian jr.
    www.kavovaryshop.sk

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.