Poradňa Automatické kávovary


Autor: | Vložené: 30.07.2014 000 20:43 | Témy: Poradňa Automatické kávovary

Ktorý pákový kávovar by ste si kúpili ak, by ste sa mali rozhodnút do sumy170€?

Prosím o radu odborníka, ktorý pákový kávovar robý dobrú kávu s bohatou penou?Doma mám automat Jura ale na chatu by som potebovala ničo lacnejšie ale zato čo spraví dobrú kávu.Dakujem.


  • 30. júla 2014 - Odpoveď partnera sekcie Cafepoint.sk

    Dobrý deň.
    Ťažko radiť, keďže dnes je v ponuke veľké množstvo kávovarov. Niekto preferuje dizajn, iný funkcie, ďalší kávu. Podľa mňa je potrebné zájsť do servisu (napr. www.hospol.sk) a opýtať sa ktorého výrobcu najčastejšie opravujú. Potom si v niektorej z predajní kávovarov pozrieť naživo vybrané modely a aj iné z ponuky predajcu. Ideálne, ak Vám kávovar aj predvedú a pripravia na ňom espresso. V predajni si pozrite parametre, aby tam skutočne bolo čerpadlo a dávalo aspoň 13 barov, ideál 15, nie je potrebné viac. Nakoniec si vezmite do ruky páku so sitkami, poťažkajte ju (čím masívnejšia, tým lepšie vedie a udržuje teplo, tým menej problémov s ňou bude). Sitká sú ideálne ako v profi kávovare, nerezové, na celý život kávovaru.
    Technologicky veľké rozdiely v tejto cene nenájdete, ale v prevedení áno. Nerezové prvky zvyšujú cenu, ale nemajú praktický význam na tvorbu espressa.
    V našej ponuke na http://www.cafepoint.sk... tejto cenovej relácii vyhovuje SAECO a niektoré modely GAGGIA. Ak chcete jednoduchý a spoľahlivý, vyhovuje už aj SAECO. Gaggia má zase zvyčajne profesionálnu páku... Tu už ostáva voľba len na Vás...
    Všetko dobré prrajem

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.