Poradňa Automatické kávovary


Autor: | Vložené: 18.04.2013 000 08:39 | Témy: Poradňa Automatické kávovary

Zelmer nerro 13Z015

Dobrý deň,
Prosím vie mi niekto poradiť? Mám uvádzaný kávostroj. Vidím v ňom aj ja nedostatky, ale do kancelárie je ideálny. Len mi prestal fungovať. Popis chyby: Káva sa nepretláča, v site na kávu ostáva voda. Po kvapkách prepúšťa. A vysvietilo sa mi červené svetielko v podobe špirály v pravom dolnom rohu. Pritom spúšťam čistenie dosť často.

Ďakujem

  • 18. apríla 2013 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    Dobrý deň,
    aby ste zistili prečo voda cez kávu nepreteká, skúste založiť páku bez kávy a tak spustiť, či voda potečie plynule. Ak áno, máte veľmi jemne namletú kávu, taká je vhodná na prípravu zalievanej kávy, prípadne na pravú tureckú v džezve. Káva by mala byť jemne pomletá ale nie na púder, medzi prstami musíte cítiť zrnitosť (asi ako prešovská soľ).
    Ak voda z páky bude len prekvapkávať, môže byť aj zanesené horné sitko, prípadne sitko v páke. Vyčistite ich.
    Ak aj potom bude voda vytekať bez tlaku, môže byť vadné čerpadlo (málo pravdepodobné u nového stroja), alebo zanesené vodným kameňom - tu môže ešte pomôcť vyčistenie vhodným prípravkom po dobu najmenej 40-60 minút.
    Ak ani to nepomôže, treba odniesť stroj do servisu
    S pozdravom

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (6)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.