Poradňa Philips HD 8761/09

Autor: | Vložené: 09.12.2014 000 21:25 | Témy: Poradňa Philips HD 8761/09

Napeňovač

skúšala som napeňovanie presne podľa návodu, použila rôzne kvality mlieka - pena však je stále slabá, vodová...viete mi poradiť prečo? Ďakujem

  • 9. decembra 2014 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    Dobrý deň.
    V prvom rade je potrebné používať chladené mlieko s 3,5% tukom.
    Potom krúživými pohybmi tesne pod hladinou napeňujete, ku koncu trysku ponorte na dno nádoby. Chce to trocha praxe, ale dá sa tak vyšľahať mliečna pena 4-5 cm vysoká. Ideálne je používať nádobu určenú na speňovanie mlieka, má vhodnejšie dno a umožňuje lepší sklon nádoby - viď. napr. http://www.cafepoint.sk....
    S pozdravom

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • jana

      9. decembra 2014 - jana

      presne také mlieko mám...tesne pod hladinou mlieka = oprskané celé okolie :-( krúživým pohybom pokračujem, no žiaľ bez peny, resp. skoro žiadna. 4-5 cm pena to by bol sen....


    • Cafepoint.sk

      9. decembra 2014 - Komentár partnera sekcie Cafepoint.sk

      potom to je už len o praxi. Po dosiahnutí teploty na paru je potrebné odpustiť prebytočnú vodu (aby sa mlieko nezriedilo, potom sa nenapení), až potom ponoriť trysku, ale tak, aby neprskala von, ale aby para smerovala dovnútra, najlepšie pod takým uhlom, aby mlieko dostalo krúživý pohyb a točilo sa po vnútornom obvode kanvice. Preto je dôležité oblé dno. Pozrite si video (zaiste ich nájdete viac) na https://www.youtube.com.... Nakoniec ked je mlieko napenené vypnite paru a znova odpustite prebytočnú pary, kým nepotečie voda čo je znakom toho že teplota klesla na normálnu teplotu - vtedy už môžete robiť aj espresso.
      K niektorým modelom SAECO boli kedysi dostať samostatné napeňovače, len neviem či priemer parnej trubky je u vášho modelu rovnaký ako boli kedysi (máme ich v predajni Cafepoint na žilinskej č. 1). Tieto napeňovače dokázali urobiť penu aj bežnému človeku bez praxe a nemusí sa takto trápiť pomocou trysky.
      Takže nebojte sa obetovať dajaký ten liter mlieka a potom už aj Váš výtvor bude mávať vysokú penu. Našťastie Váš kávovar má ochrannú trubku na parnej tryske, ktorá výrazne napomáha speniť mlieko (bez nej je to oveľa ťažšie)
      S pozdravom


    • jana

      10. decembra 2014 - jana

      perfektná odpoveď - vďaka za rady a i link


Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.