Poradňa Krups EA8255

Autor: | Vložené: 20.12.2011 000 07:34 | Témy: Poradňa Krups EA8255

Obsluha Krups EA 8255

Kúpil som nový kávovar a hneď mam jeden problem. Po jeho zapnztí, vykonáva ohrev, potom sa objaví na displei ponuka pre prípravu kávy. Po zvolení požadovanej funkcie začne príprava kávy a to zomletím, potom sa objaví oznam dôležité, nutné doplniť prístroj. Z uvedenej ponuky nie je možný žiadny iný výstup, len piotvrdiť "OK". Potom začne prístroj voľajaké doplňovanie, ktoré sa prejaví vo vypúšťaní teplej vody cez napeňovaciu trisku, vytečie cca jedna čajová šálka. Po uvedenej procedure sa objaví ponuka na prípravu kávy. Paradoksom je, že pri voľbe kávy prístroj znovu začne mlieť kávu a následne ju pripravuje.
Uvedený proses je zdĺhavý, pre prípravu sa použije veľké množstvo vody a tiež nepoužitá káva pri prvom mletí sa objaví v odpade.
Uvedený postup sa objavuje pri každom zapnutí stroja.
Prosím o info, čo s tým sa dá robiť!
Je to len zle prvotné nastavenie, alebo je to chyba riadenia prístroja a je to dôvod na reklamáciu.
Ďakujem!

  • P

    P

    5. januára 2012

    Nemam sice tuto znacku a model, ale vacsina kavovarov ma rovnake nastavenia: podla mna tam mate cez menu nastaveny "rinsing" cyklus po kazdom zapnuti pristroja. Staci v menu vypnut Rinsing (preplach trysiek). A vykonavat ho rucne podla pouzivania.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie (2)
    • Ľubomír

      20. januára 2012 - Ľubomír

      Uz som to preveroval. Ono totiz nejde o preplachovanie trrysiek, ale o "doplňovanie". pri pleplachovani vytečie cca 5 ml vody cez kávové trysky, u toto doplňovania vyteká voda z naparovacej trysky v mnozstve jedna cajová salka.
      Je zvlástne, ze funkcia "doplnovanie", ktorá sa objaví na displei, vôbec nie je spomenutá v návode na obsluhu.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.