Poradňa Automatické kávovary


Autor: | Vložené: 12.03.2015 000 12:06 | Témy: Poradňa Automatické kávovary

Dobry den, prečo je potrebné používať originálne čistiace prostriedky, ked sa daju zohnat cistiace prostriedky aj za lepsiu cenu?

Mate s tym niekto skusenosti, je tam velky rozdiel v kvalite ?

  • 12. marca 2015 - Oficiálny zástupca obchodu jurashop.sk

    Dobrý deň,

    originálne prostriedky na čistenie a odvápňovanie, ktoré odporúča výrobca, zodpovedajú chemickým zložením a veľkosťou danej značke kávovarov vzhľadom na jeho vlastnosti: množstvo vody v systéme, teplotu, veľkosť vylúhovacej komory a podobne. Iné ako originálne tabletky a čistiaci roztok môže mať príliš malú alebo veľkú dávku, to jest stroj nedostatočne vyčistia/odvápnia, alebo spôsobia jeho upchatie, pretože sa nedokážu úplne rozpustiť a tým ho môžu poškodiť. Tiež chemické zloženie nemusí byť vhodné pre Vás kávovar. Z toho titulu žiadny výrobca neručí za poškodenie spôsobené použitím iných ako odporúčaných prostriedkov na údržbu kávovaru.

    S pozdravom
    Peter Fabian jr.
    DECS Consulting, spo. s r.o.
    kavovaryshop.sk

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie
  • 12. marca 2015 - Odpoveď partnera sekcie Cafepoint.sk

    Dobrý deň,
    samozrejme, mnohé originály sa dajú nahradiť, veď kávovarové firmy nevyrábajú chemické produkty, niekto to pre nich vyrába. Pravdou však ostáva, že mnoho podobných výrobkov nemusí mať aj podobné zloženie, nemusí čistiť to, čo váš stroj požaduje.
    A skúsenosť? Nakupovali sme odvápňovač od slovenského výrobcu za super cenu, bol dokonca viackrát použiteľný. Aj výborne odstraňoval vodný kameň. Až po čase sme si všimli, že niektoré kávovary po prečistení týmto výrobkom vyžadovali výmenu elektroventilov. Keď sme to reklamovali u výrobcu, následne nám oznámil, že aj oni prišli na to, že prípravok nesmie prísť do styku s meďou a mosadzou, že ich úplne rozleptáva až zničí... A tak boli opravy nepomerne drahšie ako samotný originálny prípravok.
    Ak máte starší, prípadne záruke nepodliehajúci kávovar, tak môžete skúsiť aj lacnejší prípravok, ale nikto Vám nezaručí že bude tak účinný ako originál. 90% všetkých problémov s kávovarom sa týka vodného kameňa a nečistenia kávových usadenín. Neviem či to stojí za to...

    S pozdravom

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (2)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.